Снимка: Daring Fireball

Когато става въпрос за иновации, Apple се стреми да покаже, че се бори за първото място наред с другите компании. Това личи и от думите на Фил Шилер, старши вицепрезидент в маркетинг сектора на гиганта, в интервю за Daring Fireball. Директно от Световната конференция за разработчици тази година Джон Грюбер интервюира Шилер и намери отговори на няколко въпроса, които в последно време тормозят потребителите.

Първото нещо са моделите iPhone и вариантите им с 16GB памет. Според някои хора това е крайно недостатъчно, особено когато в днешно време всеки слуша музика, сваля тонове приложения и снима постоянно. Според Шилер, оставяйки на заден план вградената памет на устройствата, Apple има възможност да се фокусира върху подобрение в други сфери – като камерата и т.н. Той още смята, че облачните услуги в днешно време компенсират за по-малкото вътрешна памет. Дали това е така? Облачните услуги може да са чудесни за съхранение на снимки, но в никакъв случай не помагат, когато искаме да свалим някое ново приложение. Ами тези хора, които не са могли да ъпдейтнат към iOS 8 заради недостатъчно празно пространство?

[cquote]iPhone в момента е достигнал оптимална дебелина[/cquote]

По време на интервюто се обръща внимание и за любовта на Apple към създаване на все по-тънки продукти и как това би се отразило на живота на батерията. Шилер казва, че при iPhone в момента компанията е достигнала оптимална дебелина и сега вече може да работи по подобряване на хардуера с такъв, който да пести много повече енергия.

“Ако искате продукт, който да е с по-голяма батерия, то той ще бъде също и по-тежък, по-скъп и ще отнема повече време за зареждане. [За нови модели] ние проектираме всяка възможна дебелина, големина и тежест, за да разберем какво ще получим от всяко. Смятам, че до тук сме направили добър избор.”

Когато говорим за новия MacBook с един единствен USB Type-C порт, то Фил Шилер не променя мнението си. “Внимавайте какво си пожелавате. Ако правим всичко постепено, то къде отива забавата? Трябва да поемаме рискове.” Мнението му е просто, че за да се придвижи света към бъдещето, Apple трябва да го бута натам със сериозни примени и иновации. Той вижда лаптопите на бъдещето като неща, в които няма нужда да включваме каквото и да било. “Този Apple искам аз – Apple, който да е дързък, поемащ рискове и агресивен.”

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS