[cquote]Съдейки по себе си, а и по други хора в онлайн бизнеса, разбирам, че следенето на важните събития и новини, става все по важна част от ежедневието ми.[/cquote]

Прекарвайки основната част от времето си във Фейсбук, аз правя всичко възможно да подготвя достатъчно ясни листове с източници, за да мога да обхвана всичките си интереси на едно място. Къде в тази схема останаха RSS фийдовете? И аз не знам как, но Facebook пое напълно моята ангажираност.

Всичко е на едно място, и не е необходимо да ползвам допълнителен софтуер (четец), с който да следя любимите си брандове и издания.

Осъзнавам, че ефективността и бързия достъп до новините, които следя в мрежата са важен фактор за това, което всеки професионалист в сферата на информирането, какъвто съм аз, е най-важното нещо! Facebook се развива в тази насока, за това смятам, че RSS лека полека си заминава от моето ежедневие. Вие какво мислите?

Какво ни спира да ползваме Facebook като ефективен рийдър за новини?

Когато харесаме дадена страница, мнозина от нас смятат, че ще следят всички ъпдейти, които се публикуват там. Уви, не е така. Обикновените потребители не знаят, че едва 10% от публикациите на следените (харесаните) от тях страници ще се види в техния нюз-фийд.

Как да следим 100% от публикациите на любимите си брандове и издания?

Вариант 1:

От известно време, Facebook даде възможност на потребителите си да ползват “Pages Feed”. Това е отделен фийд, който ви дава възможност да следите всички публикации, които харесаните от вас страници са направили. За жалост, това не е от най-популярните функции на социалната мрежа, които масовия потребител знае, че съществуват.

fbfeed

Вариант 2:

Тук обаче не добавяме сайтове, а пейджове. Списъците се намират в лявата част на вашия Facebook. Могат да се местят на по видна позиция.Създаването на списъци е много лесно. Това действие на практика е същото, като добавянето на нов източник във вашия RSS феид.

interesi

Това е страхотна опция, която ви дава цялата информация, която ви е нужна и то така, както вие я искате. Просто задръжте мишката си върху бутона „Харесай“. След това изберете „Добавете към списък с интереси“. Вижте картинката:

like

За да завърша темата позитивно, ще ви кажа, че на 20ти Юни Facebook  ще представи своя News Reader 🙂

Сподели
Предишна страницаLG обяви Optimus L4 II в Русия и Украйна
Следваща страницаSamsung раздава един милион копия на новия албум на Jay-Z
Мисията ни е да предоставяме качествена и актуална информация в българския уеб за любопитната ни, ангажирана аудитория. Покриваме как иновациите в технологичния свят всеки ден променят начина, по който общуваме, правим бизнес и създаваме култура като едно глобално общество. Давайки гръмък глас на талантливите ни автори, ние непрестанно информираме модерния дигитален човек за света.