iPhone 6

iPhone 6

Повечето концепции за iPhone 6 предлагат дизайн и функции, които са доста далеч от реалността, подобна е и тази, която искам да ви покажа днес. Дизайнерът Sahanan Yogarasa представя своето виждане за един не само ултра тънък смартфон, но и притежаващ втори, още по-тънък дисплей, който се измъква с приплъзване от корпуса.

Според дизайнера iPhone 6 ще бъде дебел едва 5.32 милиметра, ще притежава два 5-инчови 4К дисплея, 2.3 GHz четириядрен А8 процесор, 3GB оперативна памет, 16-мегапикселова камера с поддръжка на 4К видео и iOS 8. Устройството ще бъде изработено от алуминий в различни цветове и ще има двойни стерео говорители, сензор за пръстови отпечатъци и батерия, позволяваща безжично зареждане.

Това е виждането на Sahanan Yogarasa за фаблета iPhone 6, за който се предполага, че също ще бъде представен есента и който всъщност трябва да се конкурира с топ Android устройствата на пазара.  Като се има предвид, че Apple никога досега не е правила устройство от този клас, концепцията наистина изглежда впечатляващо. Говорейки за iOS 8, дизайнерът си представя прозрачен режим на тапета, което ни напомня за един патент на компанията, за който научихме съвсем скоро и който ще позволи писане на текстови съобщения в движение. Интересното е, че Sahanan Yogarasa предполага, че операционната система ще е джейлбрейкната и дори показва Cydia app store на началния екран.

Ясно е, че няма да видим тази концепция реализирана, поне не и като iPone 6, но тя изглежда привлекателно и не пречи да си помечтаем. iPhone 6 надали ще изглежда точно по този начин, а още по-малко ще има втори дисплей – идеята, която най-много ми допадна във видеото, но може би iPhone 7 или 8 ще е такъв, а може би и по-интересен.