1-влак

Смятате, че само топ хотелите в света могат да ви предложат луксозно преживяване, което никога няма да забравите? С новия си влак японската железопътна компания JR East определено показва, че скъпата обстановка и удобният разкош не са запазени единствено за неподвижните обекти.

2

В Япония вече има множество прекрасни луксозни влакове, част от които са в ретро стил, а други впечатляват с футуристичен дизайн, но новото превозно средство ще бъде без конкуренция. Уникалният влак ще се казва Cruise Train и изработката му, която ще струва 50 милиона долара, вече е започнала. Той ще има седящи места за 34 пътника (не че правостоящи изобщо можем да си представим точно тук), които ще могат да обиколят и разгледат Япония, съчетавайки романтиката на пътуването с влак с най-модерния лукс и всякакви удобства. Интериорът е поверен на дизайнера на Ferrari Кен Окуяма, като целта е да се засенчи настоящия най-луксозен влак в Япония – Nanatsuboshi („Седем звезди“).

Все още не се знае колко ще струва удоволствието да пътуваш с Cruise Train, но още отсега компанията собственик уточнява, че таргетът е най-богатата прослойка на обществото. За сравнение четиридневно пътуване с Nanatsuboshi е на цена над 11 хиляди долара за двама, така че това приемаме като най-ниския възможен праг и за новия влак, който ще тръгне по релсите в Япония през 2017 година.