1_umni_ochila ctrl one очила

CTRL ONE са първите по рода си умни LCD очила, предназначени за велосипедисти. Уникалното при тях е, че могат да се адаптират към променящите се условия на околната среда и по този начин да предпазват водачите от катастрофи.

Повечето слънчеви очила не се адаптират или го правят много бавно – за няколко минути, докато при CTRL ONE това се случва за секунди. Автоматичният режим на очилата позволява на притежателите им например да не ги махат и слагат при преминаване през тунели и по този начин да остават концентрирани в шофирането.

Освен това CTRL ONE предпазват зрението на колоездачите със своята 100% устойчивост към ултравиолетови лъчи. Разполагат и със защита срещу дъжд, прах, мъгла и други неблагоприятни условия.

Създателите на умните очила в момента набират средства за тях в сайта за споделено финансиране Indiegogo. Кампанията вече е набрала близо 283 000 щатски долара, при първоначално обявена цел от 20 хиляди долара. До нейния край остават 4 дни, а повече информация за кампанията е достъпна тук.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS