Ако прекарвате повече време у дома покрай пандемията от Covid-19, има един много добър начин да направите целия този престой вкъщи по-смислен. А именно – като изкарвате пари.

През 21 век съществуват безброй възможности, чрез които човек може да печели, дори докато е на дивана, по пижама, с чаша кафе в ръка. Ето някои идеи.

Продавайте вашите снимки

Имате ли фотографски умения? А може би живеете в район, който може да предложи страхотни снимки на обществеността? Е, това звучи страхотно.

Уебсайтовете за продажба на фотографии са огромни хранилища за снимки, покриващи почти всяка възможна тема, която можете да си представите. Как работят те? Фотографите могат да качват своите изображения във всяка една от редица огромни бази данни, което позволява на редакторите на списания, дизайнерите или всяка организация с уебсайт да ги купуват. Вероятно сте чували за Shutterstock, Photoshelter и Getty Images, така че знаете за какво става въпрос.

Ето това е наистина добър начин да спечелите пари от хобито си.

Правете образователни видеоклипове

През последните години YouTube се превърна в източник за всякакви видео курсове и ръководства. Влогърите могат да си осигуряват приходи от своите видеоклипове, като начисляват абонаментна такса или защита на парола за съдържание само за плащащи клиенти.

Уменията, които можете да споделите със света, са в един неизчерпаем списък. Можете да показвате на потребителите как да се гримират, как да отглеждат цветя, как да се грижат за бебета, как да рисуват, плетат, да правят йога и още много, много други.

Станете копирайтър

Искате да спечелите добри пари, независимо къде живеете – в къща край морето в Латинска Америка, исторически европейски град или дори на гръцки остров? Копирайтингът може да е идеален за вас.

Според някои експерти, копирайтингът е мегаиндустрия, пълна с възможности. А копнежът на рекламната индустрия за качествено съдържание е просто нестихващ.

Онлайн хазарт

Това е друг начин, чрез който човек може да печели добри пари, докато се радва на комфортния си дом в града или на колоритната къща на село. Влизайки в уебсайт като Winbet, където можете да се радвате на огромно разнообразие от игри, можете да се насладите на истински печалби за кратко време и с малко усилия.

Не са много хобитата, които могат да предложат толкова забавно и лесно изкарани пари.

Превърнете интересите си в подкаст, който се отплаща

Модерна и умна идея е да се стартирате подкаст, в който говорите за нещо, което ви вълнува и в което смятате, че сте специализирани. Можете да каните гости, да включвате обаждания и коментари на потребители.

Подкастингът е бизнес, който се отплаща. И не е преувеличено да се каже, че това е нов вид медия, който ще става все по-популярен сред хората в интернет. Другият плюс е, че чрез подкаст можете да се свържете с много други личности, които споделят вашите интереси. Това със сигурност ще ви подейства вдъхновяващо.

Станете преводач

Говорите ли друг език? Навсякъде, където намерите емигрантски общности – и където българският не е роден език, ще намерите нужда от услуги за устен и писмен превод.

Можете също да правите преводи онлайн.

Влезте в бизнеса с електронни книги

Бизнесът с електронни книги е чудесен начин да печелите пари. Можете да създадете своя собствена (Kindle има ръководство за това как да го направите) или пък намерете книга, която вече е публикувана в печат, а след това я лицензирайте за публикуване онлайн.

Можете да платите на автора 8-15% възнаграждения например въз основа на нетни продажби или еднократно плащане за правата за онлайн публикуване.

Четете аудиокниги

Аудиокнигите са все по-популярна форма на забавление. Факторът на удобство на смартфоните доведе до индустриален бум, а вие можете да допринесете, като предложите за тази цел гласа и уменията си за четене.

В мрежата има информация за това как можете да станете професионален читател на аудиокниги. Това хоби не само ще ви помага да спечелите пари, но и много ще обогати общата ви култура.