iwatchCUT_2497756b

Apple търси физиолози и инженери, които да анализират данни за здравословното състояние на потребителите. Бъдещите служители на компанията ще “провеждат проучвания, свързани с кардиоваскуларно здраве и изразходването на енергия, включително изразходени калории и метаболично ниво”, пише още в обявата.

Компанията разработва ново приложение за следващата операционна система iOS, наречено Healthbook. То ще събира и обработва данни за ежедневната активност на потребителите като броя направени стъпки и количеството изгорени калории. Но способностите на Healthbook не се ограничават дотук — приложението ще може да следи кръвно налягане, пулс, а вероятно и нивата на хидратация и глукоза в тялото.

Новата обява за свободни позиции в Apple потвърждават плановете на технологичния гигант да покори новата ниша за технологии, свързани със здравето. Предполага се, че компанията ще направи това с умния часовник iWatch, с който ще събира информация за активността и здравословното състояние на потребителите си.

Очакват ни интересни времена, а Apple работи усилено, за да ни ги предостави.