Ralph Lauren тениска 1

Умни часовници, умни очила, дори умни панталони, които зареждат смартфони – явно все повече вещи, които употребяваме в ежедневието си, ще стават умни! А какво ще кажете за умна тениска, която не само изглежда добре, но и замества мобилните фитнес джаджи?

Вече е факт – тя е на световноизвестния дизайнер Ralph Lauren, чийто бранд Polo Ralph Lauren се провъзгласи за „първата луксозна марка“, която атакува пазара на умните облекла. Новата „Polo Tech“ тениска в момента минава и първите си тестове в реални условия: носят я няколко от момчетата, които подават топките на кортовете на US Open, а по време на тренировките си я използва и американецът Маркос Хирон, който обаче безславно загуби още в първия кръг от далеч по-известния си сънародник Джон Иснър.

Ralph_Lauren_Polo_Tech-тениска2

И така, какво й е „умното“ на тази тениска? Тя е изработена с вградени в плата сензори, които й позволяват да получава най-различни биологични и физически данни. Според компанията производител е и много удобна, като помага за комфорта и пъргавината на човека, който я носи, така че е подходяща както за любители, така и за професионални спортисти.

Новата тениска е разработена в партньорство с канадската компания OMsignal, която разкри технологията си за умни дрехи през май тази година. По изработването й е работил екип от специалисти в областта на неврологията, спортната медицина и инженерството. Те са разработили умните дрехи, които се свързват към смартфони и позволяват на потребителите да получават данни като пулс, дихателна честота, дълбочина на дишане, интензивност на дейността, изминати крачки, изгорени калории и т.н.

10259-2417-poloshots-140825-xl