умна печка

June Intelligent Oven е умна печка от ново поколение, която скоро ще се появи на пазара за битови уреди. Високотехнологичният домакински уред е с вградени камера, кантар и Wi-Fi. Размерите й са като на стандартна микровълнова фурна, но освен че известява, когато ястието е готово, устройството може да се задейства чрез мобилно приложение.

Чрез вградения Wi-Fi модул, June може да обновява софтуера си безжично. Кантарът, интегриран в нея, пък мери теглото на продуктите и определя оптималното време за приготвяне на ястията. Може би най-интересната джаджа, вградена във фурната, е камерата, която изследва ястията, които се готвят. След като фурната анализира съставките и каже какво според нея ще се готви, за потребителя остава само да потвърди това решение с помощта на единствения физически бутон на уреда.

За момента фурната се справя само с някои типове храна, сред които са повечето видове месо, някои смеси за сладкиши, хлебчета и печива. Доставките на този иновативен продукт ще започнат през пролетта на 2016 г. като стартовата цена, обявена засега, е 1 495 щатски долара.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS