дрони орел

Благодарение на безпилотните самолети могат да се направят наистина удивителни снимки и видеа. Доказва го и конкурсът, организиран от Dronestagram, в който бяха подбрани най-добрите фотографии, заснети от дрони.

Спонсорираното от National Geographic, Go Pro, Picanova, Droneshop и Parrot състезание раздаде примамливи предметни и парични награди на победителите, сред които има и българин. Напълно заслужени, отбелязваме, гледайки снимките. Нали?

Пред BBC основателят на Dronestagram Ерик Дюпен споделя: „Дрон фотографията предлага съвсем нова перспектива и различен поглед към света – от не много голяма височина, близо до повърхността. Няма нищо общо със снимките, правени от сателит, самолет или хеликоптер“.

На първо място в официалното състезание е класиран уникалният кадър на орел, заснет да кръжи в Националния парк Барат в Индонезия, който виждате по-горе. Царствено и прекрасно!

Втората позиция е за деца в Манила, които не крият удивлението си от дрона, който ги снима.

2-G0050776-960x540

На трето място е залезът, заснет над живописното градче Анси в югоизточна Франция.

3-Annecy

В класацията на Dronestagram според брой харесвания пък води тази снимка на водопада Тамул в Мексико.

4-tamulconcurso-960x540

На втора позиция е класирана снимката на енорийската катедрала „Сен Назер“ в градчето Санари-сюр-мер в югоизточна Франция.

5-sanary6-960x540

А ето го и българското участие сред отличените: на трето място според потребителите се нарежда тази снимка на зарята по случай 100-годишнината на футболния клуб „Левски“ в София.

6-1401032772_SMarinov-1

Сподели
Предишна страницаASUS обяви нов Fonepad 7 (FE375CG)
Следваща страница„Съживено“ е древно паякообразно
От години работи в сферата на медиите, рекламата и маркетинга. Интересува се от всичко ново, любопитно и креативно, както и от начина, по който динамичните промени и развитието на технологиите в съвременния свят се отразяват на хората.