Турция докладва, че тази сутрин е свалила руски боен самолет, след като той е нарушил турското въздушно пространство. Два военни изтребителя F-16 са направили десет предупреждения в рамките на пет минути, на които самолетът не отвърнал. Турските сили след това предприели маневра и стреляли по него, като на видеото от очевидци по-горе се вижда, как той пада на турска територия. Според Anadolu той е паднал в Баир Буцак, на територията на Сирия.

В друго видео, до което нямаме достъп, новинарските агенции твърдят, че се вижда как руските пилоти катапултират. За сега не се знае какво се е случило с тях. Становището на Русия пък е, че техният самолет в никакъв случай не е преминавал в турското въздушно пространство. Думите на Дмитрий Песков, говорител за президента Владимир Путин, са „[Това е] много сериозно. Не можем да коментираме обаче без да имаме повече информация.

Това е вторият случай на руски военни самолети, които навлизат в турско въздушно пространство – това се случи два пъти през октомври.