HTC може и да не се справят много добре в последно време, но това е възможно да се промени и то благодарение на Google. Според MyDrivers (цитирани от Pocket Now), тайванският производител е сключил сделка с Google, благодарение на която си осигурява производството на Nexus устройства за следващите три години.

Тук под „устройства“ се има предвид смартфони, тъй като таблети изобщо не са споменати. В трите години влиза и текущата 2016, което значи, че е напълно възможно тази година да видим Nexus, произведен от HTC (стига този слух да не остане само слух).

Още според информацията, HTC би трябвало да е единственият Nexus производител за следващите три години. Това значи, че те ще са бащите и на двата Nexus смартфона годишно (5 и 5.5-инчови модели, най-вероятно). Както казахме, за таблети нищо не се споменава. Това може да значи, че Google няма да изкарат таблет сега, както направиха миналата година (тези устройства последно време не са много популярни). А може да значи и, че американският интернет гигант отново ще произведе Nexus таблета си изцяло сам.

Какво мислите? Бихте ли се радвали на едно завръщане на HTC Nexus смартфон?