Kobi – градинският робот

Какво представлява Kobi?

Наричаме го градински робот, защото умее да прави почти всичко в градината ви. В зависимост от сезона има три модула – за сняг, за трева и за листа.

Освен ако не обичате да работите в двора си, или си изкарвате парите с градинарство, можете лесно да сложите край на досадните косачки, събирането на листа и почистването на сняг. Kobi дори знае, кога какъв модул е необходимо да се инсталира, понеже знае какво е времето навън.

Можете да следите Kobi с GPS и не трябва да забравяте, че преди да пуснете устройството си в действие, трябва да обозначите зоната, в която искате Kobi да работи.

Не трябва да се притеснявате обаче, че могат лесно да ви го откраднат. Можете да защитите продукта си със специален пин код, който няма да позволи на никой друг да използва машината ви, без ваше позволение. Реално Kobi не е предпазен изцяло от кражба, но какъв би бил смисълът някой да го открадне?

Цена – Цените започват от 3999 долара.

Къде да поръчате: Можете да направите предварителни поръчки, в официалния сайт thekobi.

Вижте Kobi в действие:

Nike Hyperadapt 1.0 – самозавръзващите се обувки

Какво представляват Nike Hyperadapt 1.0?

Ако сте фенове на Nike, или изобщо на такъв тип обувки тогава най-вероятно сте чували за самозавръзващите се обувки. Е ако се питате как изглеждат, просто изгледайте видеото по-долу.

Това определено е ужасно удобно за всякакъв вид спортисти. Обувката сама преценява, колко стегната трябва да бъде и слага край на постоянното връзване и развързване по време на тренировка или състезание.

Цена – 720 долара.

Откъде да си купите: Посетете официалния сайт на Nike и NIKE+ APP, за повече информация относно това как да поръчате Nike HyperAdapt 1.0.

Вижте как работят:

Flyte – левитиращата крушка

Какво представлява Flyte?

Flyte е левитираща крушка, която плава над една дървена основа. Освен от въздуха, Flyte не се нуждае от никакви батерии и енергийни източници.

Модулът има мощност от 5V. Използват се енергийно спестовни LED, които издържат 50000 часа. Ако не сте добри по математика, това означава 12 часа на ден за следващите 11 години от закупуването им.

Лесно се включва, но как се изключва? Отново много просто. Необходимо е просто едно леко докосване. Има сензор вграден в основата, тоест когато докоснете дървото крушката мигновено се изключва.

Има и още едно изключително свойство! Можете да използвате Flyte като безжично зарядно за вашия телефон… Какво повече може да се иска от едно такова устройство?

Цена – Цената варира в зависимост от това какъв цвят искате, дали искате само основа, или само крушка, или пък пакет от крушка и основа. Пакета е със стартова цена от 349 долара.

Откъде да я купите: Можете да си закупите Flyte от официалния сайт тук.

Вижте летящата Flyte:

Sense – перфектното устройство за вашата спалня

Какво представлява Sense?

Иновативният продукт Sense не само е красив и се вписва идеално във всяка спалня, но и ви помага да подобрите съня си. Сами ще се убедите, колко добре ще ви повлияе нещо толкова дребно.

За да имате добър и ползотворен ден, трябва да сте имали здрав и достатъчно дълъг сън. Ако имате каквито и да било проблеми със съня, то Sense ще ви помогне.

Какво се случва през нощта? – Sense ще ви каже. Ако стаята ви е твърде топла, влажна или светла, устройството ще ви уведоми, какво трябва да направите, за да може комфортът ви да е пълен.

Sense дори може да прецени кога трябва да се събудите, за да сте се наспали нито повече, нито по-малко от необходимото за вас. Ще се чувствате доста по-добре сутрин и много по-отпочинали. Освен това съобразява и ангажиментите ви, тоест ако сте на работа от 8 часа сутринта, няма да ви събуди в 8:30.

Цена – Достъпен е в два цвята – памук и въглен, началната цена е 149 долара.

Откъде да го купите: Засега има доставки само в САЩ, можете да го поръчате от тук.

Запознайте се със Sense:

Wynd – пречиствател на въздуха

Какво е Wynd?

Следващият път, когато пътувате някъде, вземете Wynd с вас! Устройството създава зона с чист въздух, пречистен от прах, алергени, дим и замърсители. Помага ви да дишате пречистен въздух и да се почувствате бодри от това.

Wynd всмуква вредните неща от въздуха и ги филтрира като пара, която излиза от устройството. Можете да избирате колко да бъде голяма зоната, която да пречиства.

Освен това има още една джаджа към Wynd, която анализира околната среда и ви показва качеството на въздуха около вас.

Когато филтъра на Wynd се изчерпа, устройството веднага ви сигнализира и дори автоматично може да бъде настроено да ви поръчва нов такъв.

Цена – Ако го поръчате предварително началната цена ще бъде от 76 долара за анализиращото устройство, а пречистващото такова е с начална цена от 154 долара.

Откъде да го купите: След успешната кампания в Kickstarter, Wynd е достъпен за предварителни поръчки в Indiegogo.

Ето как работи: