Apple Watch Series 2

Купертино вече наричат второто поколение на часовника си Series 2, докато първото получава името Series 1. Умният часовник вече е с двуядрен процесор S2 и най-яркият екран, който претежава което и да е Apple устройство — цели 1000 нита. Един куп нови каишки за джаджата са само началото на новостите тук.

Apple представят Apple Watch Series 2 не само в нови цветове, но и в нова разновидност — с тяло, изработено от бяла керамика. Apple Watch Nike+ пък е перфектният спътник на всеки спортист. Заедно със всичко това, старият Apple Watch вече ще се продава за 100 долара по-малко (269 долара) и то ъпгрейднат с новия процесор S2. Apple Watch Series 2 пък идва през октомври за 369 долара.

apple-2016-iwatch-series-2-event-photo-5Водоустойчивост и GPS за Apple Watch Series 2

Нали не си помислихте, че това е всичко около новия часовник? Докато предишната версия бе защитена от леко намокряне, Apple Watch Series 2 идва изцяло водоустойчив. Това е възможно благодарение на сертифицираната му издръжливост на налягане до 50 метра под вода. Това значи, че с него можете да плувате спокойно и Apple дори ви окуражават да направите това.

Ако обичате да тичате без да мъкнете телефона със себе си, то това вече ще е възможно с новия Apple Watch. Той притежава GPS модул, така че да може да получите местоположението си без да носите iPhone и без да е нужно да имате покритие на мрежата.