Безжичните тапички, наречети AirPods

Премахването на аудио жака изисква и още една коренна промяна — предлагането на безжични слушалки с логото на Apple. Това са AirPods, за които компанията е разработила първия по рода си безжичен чип, наречен W1.

С W1 слушалките се свързват към вашия iPhone бед нуждата от Bluetooth. Освен това с почукване по едната от тях лесно можете да извикате Siri. Заедно с това, самите AirPods са умни, така че разбират кога ги ползвате и още повече — коя от слушалките ползвате. Ако свалите едната и водите разговор, то свалената такава спира да работи, за да спести батерия.

apple-2016-airpods-event-photo-4Говорейки за батерията, Apple обещават до 5 часа слушане на музика с AirPods. Ако това не ви е достатъчно, специалният калъф има вградена батерия, която ги зарежда докато са вътре и така им дава още до 24 часа плейбек.

Beats също ще се възползват от новосъздадения чип W1. Те ще пуснат на пазара два нови модела слушалки с него. Ако пък искате AirPods — те ще ви струват 159 долара и ще са налични от края на октомври.