Е, iPhone 7 и по-големият му брат iPhone 7 Plus са тук! Но това не е всичко — те са тук без аудио жак и това е със сигурност ще се превърне в прецедент за редица потребители. Но какво друго? От цялото това двучасово събитие, кое е най-важното, което всички трябва да знаят? Нека да направим една бърза разбивка, като започнем със самия iPhone.

Най-добрият iPhone досега

Или поне така го описват от Apple. Няколко пъти Фил Шилер подчерта, че iPhone 7 е най-добрият смартфон, който компанията е произвеждала. Това сме чували и предишни години, но все пак се предполага, че с всяка следваща нещата се подобряват, нали така?

Новият iPhone изтече в Twitter минути преди официалната му премиера. Това обаче не е важно — важното е какво всъщност носи със себе си устройството. iPhone 7 идва с 4.7-инчов екран, който е с изцяло нова цветова гама. Същото важи и за 5.5-инчовия iPhone 7 Plus. Освен това, Apple са разработили изцяло нов чип с името A10 Fusion. Той е четириядрен и бе рекламиран като 50% по-бърз от този при iPhone 6s. Допълнително, за любителите на добрия звук Apple са включили в новия iPhone два стерео говорителя.

apple-2016-iphone-7-and-7-plus-event-photo-34Цветовете на iPhone 7 също са нещо ново. Освен стандартните Silver, Gold и Rose Gold, вече имаме луксозният Jet Black (за чийто панел Джони Йив разказа как е бил полиран до съвършенство) и класически черният Black. Освен това, новите смартфони от Apple са и прахо и водоустойчиви. Ето това се казва ъпгрейд!