ff
Снимка: WSJ

Топ инженерът на Microsoft Блейз Агиера-и-Аркас напусна компанията, за да се присъедини към екипа на вечния враг Google.

От личния блог на Аркас разбираме, че за него решението да напусне е било трудно, заради хората, с които е работил и станал приятел през осемте години, през които е бил част от компанията.

Напускането на един от най-добрите инженери на Microsoft определено ще се усети в централата в Редмънд, Вашингтон. Любопитното е, че от Microsoft неспирно атакуваха продуктите и услугите на Google, но в крайна сметка не те страдат. Тук важи поговорката, че „Който копае гроб другиму, сам пада в него“ или просто това е поредната игра на съдбата, която е взела под прицел корпорацията.

В момента приоритет номер едно пред компанията на Бил Гейтс трябва да е екипът, който работи за нея, а след това всичко останало. Oт Google пък продължават необезпокоявани напред.

Сподели
Предишна страницаHTC M8 получи WiFi Alliance сертификат
Следваща страницаLG официално отрече, че ще си партнира с Huawei
Силвия Янчева е технологичен журналист и редактор на Smart News. Работила е в дирекция на МВнР и била е част от екипа на първата демократична онлайн медия Policymic. Като най-голяма своя страст определя спорта, който е неизменна част от ежедневието й от години насам. Интересува се и от политика, Психология, PR, Фотография, и социални мрежи. За контакти: yancheva@smartnews.bg