Снимка: National Geographic

Матю Рамзи е доста известен блогър в ъндърграунд кулинарните среди. Той е човек, който, като мен, обича хубавата кухня и много добре знае, че домашно приготвените бургери са нещо, заслужаващо уважение. Не говорим за мазните измишльотини, продавани по улиците на града, в който живеем, а за нещо наистина красиво и вкусно.

ВИЖ ОЩЕ: МОЖЕТЕ ЛИ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ СВЕТА БЕЗ СТЪКЛОТО

В този ред на мисли – Рамзи има блог, в който всяка седмица споделя изключително професионално направена снимка на бургери, които сам е сготвил (и след това изял, разбира се). Днес ще погледнем отблизо един конкретен негов шедьовър, благодарение на добрите хора от National Geographic – Bill U Murray me? бургерът, който е кулинарната възхвала на великолепния актьор Бил Мъри.

Как се приготвят бургери, които да привлекат окото и да накарат лигите ви да потекат така, че да искате един веднага? Естествено, започваме с домашно смляна телешка кайма и сирене чедър. Задължително е участието на хубав кетчуп и лека майонеза, както и лук, а и люти чушки. Задължително люти чушки. Има обаче една приятна изненада, която ще усетите, когато отхапете от телешкото кюфте. Изгледайте видеото, за да разберете каква е тя.

Ако сте човек като мен, който обожава домашно приготвени бургери, със сигурност ще оцените това. Ох, мисля идния уикенд да си спретна една burger night. Определено.

Bon appétit!