Какво ако ви кажа, че Lexus са проектирали седан, чиято цяла повърхност свети благодарение на LED диоди? Не, не ви лъжа. Lexus LIT IS е базиран на моделът Lexus IS за 2017 година, с тази разлика, че е покрит с 41 999 диода, всички от които светят.

Идеята е нещо като арт проект и всъщност е част от новото музикално видео на английската певица Dua Lipa (можете да го гледате по-долу). В представянето на Lexus обаче (по-горе), изрично е упоменато, че колата не се продава. И с право — представете си колко разсейващо би било някой да кара това чудо срещу вас…

Lexus LIT IS всъщност е наистина една интересна джаджа, ако мога да я нарека така. Не стига, че е покрита с почти 42 хиляди LED светлини, ами те са и програмирани да реагират на жестове. Точно така! Благодарение на периферни компоненти от игрова конзола, мърдайки с ръце пред автомобила, светлините се променят. Освен това Music Viz режимът прави диодите да светят в ритъма на музиката, която слушате вътре.

А сега чуйте „Be The One“ на Dua Lipa и вижте каква роля заема този невероятен Lexus в нейния музикален видео клип. Приятно гледане!