Повечето фенове на Apple доста се ядосаха, като разбраха за решението на компанията да махне аудио жака на iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Има много причини поради, които потребителите на ябълката не харесват тази идея, но една от главните е, че няма да могат да слушат музика, докато си зареждат устройството.

Вицепрезидентът по световен маркетинг на Купертино – Фил Шилер, се отзова на това искане на своите клиенти, като пусна в продажба Lightning Dock за $49, който включва вграден жак за слушалки.

lightningdockiphone

Специалистите по мобилни аксесоари Belkin пуснаха, което според нас е по-добра алтернатива – Lightning Audio + Charge Rockstar адаптер. Както се разбира от самото му име, устройството просто разделя Lightning порта на две. Единственото, което трябва да направите е да го включите към вашия iPhone и да сложите в него зареждащ кабел и един чифт EarPods, след това няма да имате проблем със слушането на музика и зареждането на смартфона.

Тези, които са заинтересовани от адаптера могат да го намерят за скромната сума от $40, за да имат възможност да слушат любимите парчета, докато устройството им се зарежда. Адаптерът работи дори, когато iPhone-а е в голямо и дебело калъфче, като Smart Battery Case.

Lightning Audio + Charge RockStar ще бъде достъпен за купуване в магазините на Apple и в онлайн сайта на Belkin от този понеделник – 10 октомври.