Понякога се чудим как хората са живели преди, без иновативните устройства, които улесняват стократно живота ни. Обичате да слушате музика? Много музика? Днешния iPod събира около 1000 песни, но подобно нещо е съществувало още преди повече от 30 години.

Макар и доста по-голям и не толкова лесно преносим Panasonic RS-296US изпълнява и до ден днешен същата функция като тази на iPod.

От това Gif-че може да придобиете горе-долу някаква идея, за това какво представлява устройството на Panasonic наречено Automatic Reverse Cassette Changer. Самото му име носи информация за същността на това интересно изобретение.

На него могат да се сложат 20 касетки, което са около два дни музика. Устройството автоматично обръща касетката на другата страна, тоест за това действие не е нужна човешка намеса. Минусът му е, че няма настройка, която да превърта касетката напред и назад, но като се има предвид, кога е създадено, разбираме защо това е така.

Ютубърът Techmoan, който притежава Panasonic RS-296US, споделя, че това е едно от най-добрите устройства за музика, което някога е използвал. Цената му вече е доста по-висока от преди, но ако сте фенове на музикалните касетки и колекционирате подобни неща, това определено ще ви хареса и би била една добра инвестиция.