Най-брилянтните идеи винаги идват в обикновени ситуации от ежедневието. Пуснато по-рано този месец в Kickstarter, носимо устройство Senstone е джаджата без, която не знаем как сме живели досега.

Малкото устройство е проектирано с цел, да можете във всеки един момент на дълбоки разсъждения или просто в момента, в който се сещате, че трябва да си купите краставици за вечеря, то да запише това, което казвате на глас и да го трансформира в текст през съвместимо приложение на вашия смартфон.

Senstone може да се сложи като гривна, на яката ви или дори да се носи като висулка. Трябва просто да цъкнете върху джаджата и да започнете да говорите, за да започне да ви записва и след това да цъкнете отново, за да спре.

През юли започват доставките и хората, които са измислили устройството твърдят, че всеки, който го носи ще може да запише бележки до 50 часа в облака и да транскрибира 300 едноминутни гласови съобщения всеки месец.

Когато телефона ви е отдалечен функционалността на устройството автоматично намалява. Отново ще можете да записвате най-важните си според вас мисли, но паметта на Senstone побира до два часа и половина съобщения. Те ще се синхронизират с облака, веднага щом връзката между записващото устройство и мобилния ви телефон е възобновена.

Още с официалното пускане на Senstone се очаква, че устройството ще „говори“ 11 различни езика.

Според Kickstarter кампанията повечето бройки ще излязат през септември (освен най-ранните поръчки, които клиентите евентуално ще получат два месеца по-рано) ако кампанията бъде спонсорирана и все още тече. Дотогава ще трябва да се примирим с традиционното записване на бележки и да се надяваме, че нито една брилянта идея няма да остане незаписана.