Alpha

Новият Galaxy Alpha, за който говорим изключително много през последните седмици вече е обявен официално. Той ще предлага корпус с дебелина от само 6.7 мм и  4.7-инчов HD дисплей. На гърба на телефона имаме 12 МР основна камера, а под капака е и значително малката 1,860mAh батерия. Galaxy Alpha ще се предлага в две разновидности с Quad-core и Octa-core процесор, но това ще зависи и от региона, както обикновено.

Нищо интересно до този момент, но както предполагате, то тепърва предстои. Това, което е различното е, че за корейците, това е еволюцията в дизайна на Galaxy серията. Следователно и останалите представители ще бъдат актуализирани в близко бъдеще. По този начин компанията показва, че все пак държи на дизайна и ясно осъзнава факта, че загубите през последните месеци трябва да бъдат възстановени, а промените в слабите страни на продуктите им са наложителни.  Този нов подход в дизайна включва плоски метални страни със скосени ръбове, но нищо повече. Като цяло форма на устройството не е толкова по-различен от Galaxy S5 като тук имаме и същия сменяем заден капак на като на флагман. Що се отнася до цветовите разновидности, Alpha идва в черно, бяло, златно и синьо.

И все пак, това не е смартфонът, който повечето от нас очакваха. Промените не са много големи, характеристиките не са като на премиум смартфон, но все пак имаме някакво раздвижване, което може и да е за добро. Galaxy Alpha се очаква по магазините през септември, а цената едва ли ще е много висока.