asus rog
Снимка: The Verge

На Computex Asus обяви редица нови продукти, но един тях няма как да подминем с лека ръка. Това е трансформиращaта се компютърна кутия за геймъри, която изглежда като излязла от научнофантастичен филм.  Изработката е съвместно с In Win.

Както виждате на клипа по-долу, едно просто докосване на бутон в долната част е всичко необходимо, от което системата се нуждае, за да се задейства и разтвори страничните панели, както и да повдигне и наклони под ъгъл дънната платка. С натискането на друг бутон кутията ще се затвори и върне към своята стандартна позиция и размер. Всичко това е в комплект с редица LED светлини, които осветяват компонентите.

rogf

Въпреки че изглежда страхотно, идеята на тази кутия не е просто да се предизвика шоу, а да може ползвателите на компютъра да имат по-лесен достъп до частите му, когато той е отворен. Друг е въпросът дали няма да се събира много прах, а и мястото, което тя заема, когато се отвори напълно.

Аsus заяви, че тази геймърска кутия ще може да се купи през третото тримесечие на годината, но предполагаме, че цената никак няма да е малка.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS