tim-cook

Миналата седмица на спeциално събитие Apple разкри повечe подробности за дългоочаквания Apple Watch. Устройството, и по-конкретно цените му, предизвика доста смесени реакции, но главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук заяви в едно от последните се интервюта, че „това ще бъде първият модерен умен часовник, първият, който има значение“. Подобно на iPod и iPhone преди него, и Apple Watch сега е изправен пред съмнения, но хората веднъж вече са оценили стойността на тези продукти , така че „може би часовникът ще бъде приет по същия начин“, смята Кук.

Виж още: Ревю на Apple iPad Air 2

Изпълнителният директор също така коментира и стратегията за интегриране на Apple относно разработката на продукти, като според него „без съвместна работа вие ще получите Windows продукт“. По мнението на Кук, ако има отделни екипи, занимаващи се с хардуер, софтуер и услуги за определено устройство, то това ще бъде в ущърб на евентуалното качество на това устройство. Windows за десктоп компютри и Android за смартфони са двата примера, цитирани от Тим Кук, които не предоставят оптимална работа на потребителя, защото в тях участват толкова много страни.

По думите на Тим Кук, когато от Apple взимат решение в кои категории да се навлезе, си задават въпросите какви основни технологии стоят зад този продукт, дали може да се направи значителен принос за обществото с него. Ако Apple не може да притежава ключовите технологии, то тя няма да го направи. Сегашният изпълнителен директор споделя, че тази философия идва директно от Стив Джобс и именно тя е заложена в новия умен часовник Apple Watch.