До 100 GB безплатно пространство за съхранение на снимки и видео предлага Теленор с новата си облачна услуга Capture. С нея, потребителите лесно и удобно могат да запазват, разглеждат и споделят своите любими моменти, и да освободят място в своя смартфон или таблет.

Услугата е достъпна за всички потребители, независимо дали са клиенти на Теленор. За да се възползват от нея, те трябва да свалят специалното мобилно приложение, налично за устройства с операционни системи Android и iOS, и да се регистрират.

Всеки регистриран потребител на Capture автоматично получава 2GB свободно пространство за съхранение на снимки и видео, а абонатите на Теленор могат да получат от 10 до 100 GB безплатно допълнително пространство в зависимост от избрания план, ако преподпишат или подпишат нов договор.

След като създадат свой профил, клиентите могат да качват, разглеждат и споделят своите снимки и видеа по всяко време и от всяко устройство както през мобилната мрежа, така и чрез Wi-Fi. Освен това, потребителите могат да създават т.нар. „Истории“, в които да организират снимките си по теми, събития и др. и да поканят своите приятели и близки да се включат със свои снимки и коментари. Качените в Capture файлове се запазват в оригинален размер и качество, а съдържанието е криптирано за допълнителна сигурност.

Подробна информация за услугата Capture от Теленор е публикувана на официалната страница на оператора www.telenor.bg, чрез обаждане до кратък номер 123 или в магазините на Теленор и официалните партньори в цялата страна.