Теленор е първият оператор, който представя новия смартфон Lenovo A6000 на българския пазар. Моделът ще се предлага в цялата търговска мрежа на оператора в стилен черен цвят на цена от 219,99 лв. в брой или 11,59 лв. на месец с план Резерв Стандарт 39,99 с промо такса 14,99 лв., както и с план Резерв 24,99, сега с промо такса 19,99 лв.

ВИЖ ОЩЕ: Ревю на Apple iPad mini 3

Lenovo А6000 притежава мощен четириядрен 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon процесор, 1 GB RAM и 8 GB вградена памет с възможност за добавяне на micro SD карта до 32GB. Устройството работи с операционна система Android Kit-Kat 4.4, а батерията е с капацитет 2 300 mAh.

Моделът има ярък 5-инчов HD сензорен дисплей с IPS матрица за по-високо качество на картината и ъгъл на видимост на изображението до 180 градуса. Смартфонът разполага със задна 8-мегапикселова камера с автоматичен фокус и LED светкавица, както и с предна 2-мегапикселова камера за видео разговори.

Иновативният Lenovo A6000 притежава сателитна GPS навигация с A-GPS за по-прецизно позициониране, достъпна дори при липса на интернет връзка. Предимство са и вградените двойни високоговорители за възпроизвеждане на по-добър звук. Специално разработените мултифункционални приложения Lenovo DOit Apps като SHAREit позволяват бързо споделяне на файлове без достъп до интернет, както и Security, което предпазва устройството от вируси и злоупотреби. Благодарение на приложението SYNCit A6000 може лесно да архивира и възстановява контакти, съобщения или данни от списъка с обаждания. Смартфонът разполага още и с FM радио, Wi-Fi и Bluetooth 4.0 свързаност.