В дните, когато децата и подрастващите учат у дома и прекарват голяма част от времето онлайн, Теленор предлага поредица от образователни видеоклипове, с информация за опасностите онлайн, както и начини да се предпазим от тях. Клиповете са достъпни напълно безплатно на ottebzavisi.net и са разработени съвместно с Националния център за безопасен интернет.

Днес милиони хора по света и в страната работят и учат от вкъщи. Родители и деца прекарват почти цялото си време онлайн. Освен полезната информация и безкрайните възможности за забавления, които предлага интернет, в мрежата дебнат и немалко заплахи.

Поредицата образователни клипове адресира някои от най-честите рискове в интернет и предоставя инструменти, с които те могат да бъдат предотвратени. Видеата са насочени основно към тийнейджъри и техните родители, но съдържанието им може да е полезно за всеки потребител на интернет.

Сред темите им са какво да споделяме и какво да не споделяме онлайн, как да пазим личните си данни, как да разкриваме фалшиви профили онлайн, защитата и управлението на смартустройствата на децата, как да разпознаваме фалшивите новини и да се пазим от онлайн тормоз.
Поредицата видеклипове, публикувани на ottebzavisi.net, са част от инициативите на Теленор за безопасен интернет, които компанията провежда от 2006 г.

Теленор отново призовава „Остани си вкъщи“ и напомня, че най-популярните и най-ползвани услуги на оператора са достъпни в интернет и в безплатното приложение MyTelenor и са подходящо решение за ограничаване на риска в условията на продължаващите епидемии от коронавирус и сезонен грип. Пълна информация за алтернативните канали за самообслужване и за активностите на оператора, под надслов „Остани си вкъщи“, е налична и се актуализира постоянно на www.telenor.bg/stay-at-home.

Сподели
Предишна страницаСирма пусна безплатното приложение Medrec:M – личен медицински картон на бъдещето  
Следваща страницаНов компактен и достъпен екстендер от Tenda
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.