Списание TIME класира шестнадесетте най-влиятелни тийн личности на годината, които по един или друг начин въздействаха и допринесоха на света. От тях избрахме четирима, направили своето име в сферите на технологиите и изкуството.

Ник Д’Алосио (17 години)

Ник Д'Алосио

Когато Мариса Майер, шефката на Yahoo, купи мобилното ти приложение за $30 милиона долара, значи се справяш добре с бизнеса. Когато това стане и си само на 17 години, това говори още повече за бъдещето ти като технологичен предприемач. Тийн програмистът Ник Д’Алосио продаде приложението си за четене на новини Summly през месец март тази година. В него вече инвестираха Аштън Кътчър, Йоко Оно и Мърдок.

Йонут Будистеану (19 години)

ionut-romania-self-driving-car

Този 19-годишен румънски изобретател направи дизайн за евтина кола, която се управлява сама, спечелвайки $75,000 долара награда на Межндународния панаир за наука и инженерство от Intel. Прототипът на Йонут, който би струвал само $4,000 за изграждане, показва че в близко бъдеще е съвсем възможно да се возим в достъпни умни автомобили на съвсем приемлива цена.

Бет Рекълс (17 години)

Бет Рекълс

Чаровната тийнейджърка от Уелс искала да прочете различна и интересна книга, затова си написала своя. След като качила “Кабината за целувки” в сайта за споделяне на разкази Wattapad и творбата й била прочетена повече от 19 милиона пъти, Бет получила няколко сделки за издаване и станала един от най-бързо изгравяащите млади автори на годината. Иска в университета да учи физика.

Lorde (17 години)

lorde_1200

Певицата от Нова Зеландия се изстреля на международната музикална сцена тази година с пускането на своя първи албум, “Pure Heroine”. Тя вече се съревновава с най-големите звезди на поп музиката, надминавайки Майли Сайръс в класациите на iTunes. Истинското й име е Ела Йелих О’Конор и характерът й вече се показва. Тя отказа предложението на Кати Пери да се включи в турнето й, защото просто “не изглеждало правилно.”