nintendo

Днес Nintendo обяви, че новият президент на компанията е Тацуми Кимишима. Преди това той заемаше поста ръководител на човешки ресурси в Nintendo. Кимишима, 65, през 2000 г. започва работа като главен финансов директор на The Pokémon Company, а между 2002 г. и 2006 г. е президент на Nintendo of America.

Kимишима ще заеме мястото на Сатору Ивата, който почина през юли тази година на 55-годишна възраст, след борба с рак на жлъчните пътища. Ивата беше президент на Nintendo от 2002 г., когато пое този пост от дългогодишния шеф Хироши Ямаучи. За този период той доведе компанията до огромен успех с Nintendo DS и конзолите Wii. Преди това Ивата е работил като програмист в Nintendo и дъщерната фирма HAL, допринасяйки за игри като EarthBound, Balloon Fight и серията Kirby.

Кимишима застава начело на Nintendo в ключов момент за компанията. Очаква се през следващите месеци тя да пусне първата си игра за смартфони, като също така се работи по проекти като Pokémon Go, инициативата Quaility of Life, както и предстоящата конзола NX.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS