yaabot_am

Android 1.0 Alpha, Android 2.0 Beta, Android 1.5 Cupcake, Android 1.6 Donut и т.н., докато не стигнем до Android 4.4 KitKat и Android 5.0 Lollipop. Може би забелязвате някаква връзка – да, Google винаги използва име на някакъв сладкиш за най-големите ъпдейти на операционната си система, но също така следва азбучния ред на буквите. Това означава, че след Lollipop, трябва да има нещо, започващо с М.

Може би Muffin. Все още не знаем какво име ще хареса Google, но така е кръстена концепцията на Android 6.0 Muffin. Тя е дело на Мирослав Витула, който представя своята визия за следващата версия на Android. Във видеото по-долу ще видите, че той е включил две много полезни нови функции – Multi-Window и Quick Reply.

Multi-Window е налична на някои Samsung и LG устройства и удобното при нея е, че позволява да извършвате няколко задачи едновременно. Тази функция е страхотно допълнение, особено при по-големи дисплеи, позволяващи да работите на две приложение едновременно. С Quick Reply пък ще може бързо и лесно да отговорите на известие директно от лентата за нотификации. 

Във видеото, разбира се, не е пропуснат и Material Design. Кpайният резултат е доста интересен. Харесва ли ви тази концепция и какво бихте искали да бъде включено в Android 6.0?

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS