iphone-6c-rumor-back-front

Digitimes не са познати като най-достоверните източници на слухове, свързани с мобилните технологии, но имат някои точни попадения. Затова днес ще погледнем това, което имат да ни кажат, пък било то и изпод вежда. Според тях Apple не е зарязала напълно линията iPhone C, ами смята да предложи 4-инчов такъв тази година.

Виж още: Apple ще заменя стари модели iPhone в Китай

Освен очакваните два нови модела, iPhone 6S и 6S Plus, може да видим и iPhone 6C, което сочи концепцията на снимката по-горе. Донякъде това изглежда логично, тъй като компанията е позната с това, че не разчита само на големия дисплей, a и много хора не са сменили своят iPhone 5 за шестица. Не се споменава какво друго ще отличава 6C от другите два iPhonе.

Digitimes посочва, че най-вероятно двата нови модела iPhone ще се появят с A9 процесора, произведен от Samsung специално за американския гигант, докато 6C ще е с по-стария A8. Дисплеите би трябвало да са покрити с Gorilla Glass от Corning, което означава, че има вариант Apple да се откаже от сапфира. Странно, защото толкова много се говореше за тях. Разбира се, според това, което разбрахме лично от компанията, би трябвало всички нови модели от тази година да поддържат Force Touch, което ще е една от разликите с миналогодишните 6 и 6 Plus.

Като цяло, освен допълнителните възможности на iPhone 6 Plus в пейзажен режим, между старите версии  няма кой знае каква софтуерна разлика, така че не бихме очаквали такава и между новите два (или три) модела. Колкото до операционната система – Apple работи по сериозни ъпдейти, които да оправят различни бъгове и да добавят нови функционалности. Те най-вероятно ще бъдат пуснати директно с iOS 9 на новите iPhone-и тази година.