Apple iPad Air

Таблет Apple iPad Air

Богатият избор от приложения, ненадминатата производителност и страхотният дисплей класират новия iPad Air от Apple на първо място сред таблетите, които можете да подарите тази година. Въпреки че конкуренцията от Google става все по-ожесточена, това устройство достойно заслужава първото място в нашия списък.

Предимства: Новият A7 процесор внася повече бързина и мощност в тази серия iPad. Трудно ще намерите друг таблет с толкова качествена и гладка изработка. Животът на батерията и огромният брой приложения, музика и филми в екосистемата на Apple също не са за подценяване.

Недостатъци: Старите ви аксесоари няма да работят с iPad Air без скъпият Lightning адаптер. Цената също не е по Коледния бюджет на всеки потребител.

Оценката: Както обикновено, Apple iPad Air не е подарък по вкуса и джоба на всеки. Но за тези, които обичат Apple и знаят добре причините за своята любов, усмивката при разопаковане на панделките е повече от гарантирана.

Разгледай в Novmak.com (969 лв) →

Google Nexus 7

Таблет Google Nexus 7

Със своите ярък 7-инчов дисплей (1920×1200 резолюция), 32GB памет за съхранение и 2GB RAM, таблетът Nexus 7 е един от най-добрите подаръци, които можете да направите на любимия човек тази година. Операционната система е Android 4.3 Jelly Bean. Предната камера снима в 1.3 мегапиксела, а задната в 5 мегапиксела.

Предимства: Страхотният Full HD дисплей, добрата производителност и дългият живот на батерията превръщат този таблет на Google в най-доброто бюджетно устройство на пазара днес.

Недостатъци: Цветовете не са толкова прецизни, колкото бихте очаквали. Ще трябва да разчитате на вътрешната памет на Nexus 7, защото таблетът няма слот за microSD карта. Android 4.3 не е последната версия на операционната система и няма значителни подобрения в интерфейса.

Оценката: Ако търсите бърз и удобен таблет с Android, тогава Google Nexus 7 е машинката, която да купите или подарите тази Коледа.

Разгледай в PCStore.bg (569 лв) →

Asus Memo Pad HD 7

Таблет ASUS Memo Pad HD 7

Memo Pad HD 7 от Asus е изчистен по дизайн и достъпен по цена таблет, който се справя перфектно с ежедневни неща като браузване из интернет и четене на книги. Дизайнът му доста наподобява този на Google Nexus 7, но не може да се сравни с него по качество на изработка и удобство на употреба. Разполага едва с 16GB вътрешна памет, но има слот за microSD карта до 32GB.

Предимства: Говорители на гърба с технологията Audio Wizard, която значително подобрява качеството на звука от музика и филми. За цената си предлага наистина добра производителност.

Недостатъци: Изработката е от евтина пластмаса, която не може да се докосне до усещането от по-скъпи таблети. Картината е твърде ярка в ъглите на LCD дисплея.

Оценката: Asus Memo Pad HD 7 е един от най-достъпните таблети на пазара, които предлагат безпроблемно преживяване с Android на безпроблемно тънка цена.

Разгледай в PCStore.bg (299 лв) →