Ако сте от хората, които не могат да се задържат на едно място, ако имате нужда постоянно да пътувате, да откривате нови места и да се наслаждавате на различни култури… То сигурно ви е направило впечатление колко нерентабилно е да купувате нови мебели всеки път когато се нанасяте на ново място. Е, и за вас има решение – то се нарича Travelbox и макар че все още е на ниво концепция, обещава да е страшно удобно и полезно.

Идеята на дизейнера Стефан Жууст е да направи пътуването с най-важните ви вещи по-лесно. А какво по-важно от любимата ви стая? Точно така, Travelbox събира цялата ви стая в една метална кутия с размери 1,2 на 2 метра, тежаща само 60 килограма. В нея ще намерите маса, столове, колело, легло, а самата кутия пък действа и като гардероб. Просто хвърляте в нея дрехите и вещите си, сгъвате всичко останало и тръгвате.

Според Жууст, постоянното купуване на нови вещи и мебели е не само нерентабилно, ами и екологично вредно. Още повече, какво по-хубаво от това вашият собствен багаж да събира спомени заедно със самия пътуващ?

Още няма информация колко ще струва един Travelbox, но очакваме да е много по-евтино от това да си купите всички тези мебели и след това да ги оставите за следващия собственик.

travelbox-2travelbox-3

travelbox-4