Kyocera навлиза на пазара на принтери за сегмента на дома и малкия офиси (SOHO – Small Office Home Office) с две устройства, които ще бъдат предложени на изключително достъпни цени. Моделът FS-1041 работи със скорост на печат до 20 ppm (страници в минута), а  FS-1061DN ще осигури на потребителите скорост до 25 ppm. И двата принтера обаче запазват качеството и функционалността, характерни за продуктите на марката.

Новите предложения на Kyocera са за тези потребители, които не печатат много и желаят да направят скромна инвестиция в печатно оборудване. Въпреки това с  FS-1041 и 1061DN те ще получат надеждно, продуктивно и „зелено“ принтиращо устройство.

Двата принтера впечатляват и с улесненото си управление. Контролните панели на  FS-1041 и FS-1061DN разполагат само с три бутона (Start, Stop и Quiet) за максимално опростено използване. Инструментът Kyocera Client Tool, за пръв път представен с тези устройства, позволява на потребителите да виждат или да променят статуса на интерфейса с печатните задачи и да проверяват нивото на тонера.

Тъй като FS-1041 и FS-1061DN са предназначени за работа в ограничени офисни пространства, те са създадени с много дискретен дизайн. Това са първите принтери на пазара, който имат бутон за влизане в режим „Тишина“, само с едно натискане устройствата започват безшумна работа. Сред функциите на FS-1041 и FS-1061DN са още ECOSYS тонер за екологична работа и по-малки разходи, фидер за 250 листа със специална защита срещу напрашаване, както и стандартен дуплекс (за модела FS-1060DN) за по-рационално използване на листите.

Печатащите устройства се предлагат у нас от българския доставчик на мрежово оборудване и компютърна периферия Ланком България.