Tom_Chien_Blog
Снимка: androidmarket

През август месец тази година петима служители на HTC бяха задържани с подозрения в разпространение до трети страни на поверителна вътрешнокорпоративна информация, засягаща дизайна на продуктовия интерфейс на компанията.

Трима от задържаните се оказаха доста високопоставени лица – вицепрезидентът на отдела за продуктов дизайн Томас Чиен, директорът на Изследване и Развитие Wu Hung и старши мениджър Джъстин Хуанг.

Те са имали намерение да изчакат до средата на годината, да вземат полагащите им се бонуси и да напуснат компанията, тъй като вече са създали собствена такава за дизайн на територията на Китай. Освен, че са споделяли конфиденциална информация на хора извън обсега на HTC, те нелегално са се сдобили и с близо един милион долара от фалшиви договори. Действията на триото обаче не останали незабелязани и срещу тях вече има официално повдигнати обвинения, които ако издържат в съда ще пратят Чиен и компания в затвора за максимум 10 години.

Същевременно се говори, че Хуанг е бил първият човек, който е скицирал прототипа на HTC Оne, който не се радва на особено завидни продажби.

Сподели
Предишна страницаLG G3 може да бъде със скенер за пръстови отпечатъци (слух)
Следваща страницаNokia премахна Here Maps от Apple App Store
Силвия Янчева е технологичен журналист и редактор на Smart News. Работила е в дирекция на МВнР и била е част от екипа на първата демократична онлайн медия Policymic. Като най-голяма своя страст определя спорта, който е неизменна част от ежедневието й от години насам. Интересува се и от политика, Психология, PR, Фотография, и социални мрежи. За контакти: yancheva@smartnews.bg