tablet-evolution-1

Таблетите са едно наистина революционно технологично постижение. Apple бяха тези, които го направиха популярно и интересно за потребителите, но те не са първите, които са разработили таблет. Преди тях няколко компании са се опитали да прокарат такава джаджа сред масите и да я направят част от нашето ежедневие, но без успех.

В крайна сметка днес някои хора не могат да си представят живота без таблет – тези устройства се използват масово както за забавление, така и за развлечения и най-вече работа. Бавно но славно таблетите заменят лаптопите в нашия живот и не се знае какво ще има в дъното на тази инфографика след още пет години. И като говорим за инфографика – тази, която виждате тук, е дело на Mobile Madhouse, които искат да ни покажат как се е зародил таблетът като такъв и до къде е стигнала неговата еволюция. Вижте я.

tablet-evolution-2

В началото на новото хилядоление Intel се опитаха да направят нещо революционно, но така и не успяха да се наложат. След тях Apple показаха първия iPad и от тогава всичко се промени – сега имаме един куп Android таблети, а Microsoft най-накрая направиха нещо добро в тази сфера, в лицето на Surface. И както казах, кой знае какво предстои след още няколко години.

tablet-evolution-3

tablet-evolution-4

tablet-evolution-5

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS