Ако вече сте се притеснили, че много скоро роботите ще завземат вашето работно място и ще вършат по-добре от вас това, с което се занимавате, има защо. Питайте всяко хлапе, което рисува по стените за забавление!

Правилно прочетохте – за какво е цялата тази революция в роботиката, ако не за да бъде създадена идеалната машинка за автоматизирано рисуване по стени?

Запознайте се със Scribit – симпатична кръгла джаджа, която може да рисува или изписва по стени, витрини и други вертикални повърхности всевъзможно предварително зададено съдържание.

То разполага с набор от цветни маркери, специална патентована гумичка, колелца, както и приложение за мобилните платформи Android и iOS, с чиято помощ можете да зададете уникален дизайн за изрисуване.

Роботът може да създава красиви кратинки, чертежи, надписи и дори листове със задачи.

В момента Scribit прави истински фурор в сайта за споделено финансиране Kickstarter. Екипът зад машинката е стартирал там кампания за събиране на 50 000 щ. долара, с които да пусне първата масова серия от рисуващото роботче. 14 дни преди края на кампанията обаче, тя вече е събрала над 628 000 щ. долара, което кара мнозина да прогнозират, че ще се превърне в поредния милионен проект в Kickstarter.

Сподели
Предишна страницаБезконтактните разплащания вече имат значително влияние
Следваща страницаXaiomi подготвя нов телефон?
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.