Вчера ви показахме как би изглеждала една мисия Apollo до Луната, ако вие бяхте там и гледахте всичко отстрани. Ефектът на видеото беше постигнат благодарение на програми като Adobe PhotoShop и After Effects. Ето, че архивът с лунни снимки на NASA е вдъхновил и други артисти да се изявят. Един от тях е harrisonicus, който е направил видеото по-долу. Той разказва идеята си така:

Разглеждах снимките в Project Apollo Archive (flickr.com/photos/projectapolloarchive/) и в един момент започнах да кликвам върху серия снимки много бързо – изглеждаше като стоп-кадър анимация. И така реших да видя как ще изглежда ако не трябва да кликам. Заповядайте!

Стоп-кадър анимацията се е получила много идейна и в комбинация с веселата chiptune музика придава приключенски вид на сборa от снимки. Те от своя страна са събрани от Project Apollo Archive и включват кадри от няколко различни мисии. Вижда cе и как Бъз Олдрин слиза по стълбата, за да осъществи първата човешка стъпка на Луната.

От NASA продължават да запълват архива си със снимки от всички мисии Apollo с всеки изминал ден. Идеята е той да бъде възможно най-пълен. Вижте видеото, за което ви говоря, по-долу.