Кой не знае Стивън Хокинг, кой не е чувал за него? Известният космолог и теоретичен физик в последно време е доста зает – той стана астрофотограф, а на тазгодишните Оскари филмовото му аз спечели награда на Академията. Но кой би предположил, че ученият ще стане звезда в едно от така наречените „viral music videos“ в YouTube.

Това, което виждате по-горе, е чисто нов клип към песента „Galaxy Song“ от филма „Monty Python’s The Meaning of Life“ (1983). Песента е леко комична (все пак говорим за водещото комедийно шоу във Великобритания) и разказва за живота, вселената и нашата галактика в частност. Записът е изцяло нов, като иначе „Galaxy Song“ е част от албума „Monty Python Sings“, който бе преиздаден през 2014 г. под името „Monty Python Sings (again)“.

Най-интересното обаче е друго – версията на песента със Стивън Хокинг като певец ще бъде издадена като сингъл в лимитирана серия 7-инчови плочи. Мисля, че знам каква трябва да бъде следващата ми покупка. В други новини, култовата Atari игра Asteroids също бива преработена в момента. Новата ѝ версия ще включва Хокинг на своята количка, въоръжен до зъби и стрелящ по астероиди, които всъщност ще са главите на актьорите от Monty Python.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS