hi_res_apple_hitler_full.0 хитлер

Милиардерът Джа Ютинг, който е и главен изпълнителен директор на китайския сайт Leshi TV (LeTV), сравни Apple с нацистите в постер, тийзващ пускането на новия смарфон на LeTV. Изображението е публикувано от официалния профил на Ютинг в Weibo, където той има над 5 милиона последователи, като то показва картинка на Адолф Хитлер, носещ червена лента с логото на Apple на мястото на свастиката.

Виж още: Тим Кук иска да дари цялото си състояние за благотворителност

Текстът над постера гласи „Свободата срещу арогантността, тиранията“, а в придружаващ пост на Ютинг се казва, че подходът на Apple към индустрията за смартфони задушава иновациите и вреди на интересите на потребителите. „Под арогантния режим на iOS доминацията, който разработчиците по цял свят обичат и същевременно мразят, ние винаги внимателно питаме ‘този вид иновация ок ли е?’, пише изпълнителният директор. Той също така казва, че Apple е „мрачна империя“ като метафора за нещо, което умира. На публикуваното изображение се вижда избор за два противоположни пътя на индустрията, а самият LeTV X900 телефон представлява отворени врати.

Подобни нападки към Apple не се виждат за първи път, било то и толкова крайни. Дори в последната рекламна кампания на Google за Android, в която се показват по-различни двойки животни, се казва „Бъдете заедно. Не еднакви.“ – скрит намек за iOS. Изглежда директорът на LeTV смята, че сравнението с Хитлер ще злепостави конкуренцията. Очаква се промотираният смартфон да бъде флагманът на компанията, който според слуховете ще дойде с 4GB RAM, 5.5-инчов дисплей и USB Type-C порт.

Сподели
Предишна страницаНови снимки показват LG G4 или G4 Note
Следваща страницаMarvel разкри новите Отмъстители
Владислава Колчева е активен блогър и редактор в Smart News. Работила е като журналист във в. "Стандарт", като преди е заемала същата длъжност в "24 часа". Покрива теми от света на технологиите, социалните медии и комуникациите, а интересите й включват психология, маркетинг и реклама.