Samsung-Galaxy-Note-4-Picture-9

Според ново проучване, проведено от American Consumer Satisfaction Index (ACSI), в което са взели участие 70 000 граждани на САЩ, Samsung Galaxy Note 4 е най-удовлетворяващият смартфон наличен в момента на американския пазар.

По скалата от 0 до 100 потребителите в са дали средно за Galaxy Note 4 86 точки по отношение на цялостното удовлетворение. Устройството е следвано от Galaxy Note 3, Apple iPhone 6, iPhone 6 Plus и Galaxy S5, като всички общо се борят за второто място с по 82 точки.

Проучването показва, че американските клиенти са изключително доволни от своите фаблети, след като три от топ пет устройства в класацията са с дисплей поне 5.5 инча. Това, което най-много се харесва от тях е лесното изпращане и получаване на съобщение (с 85 точки), следвано от дизайна и размера на телефоните, както и получаването гласови обаждания. Не е изненадващо, че те не са удовлетворени от живота на батерия (74 точки).

Когато става дума за борба между производители, Apple и Samsung се съревновават рамо до рамо за първото място. И двете компании са с резултат от по 80 точки. След тях се нарежда Motorola със 79 точки, BlackBerry със 78 и HTC със 77.

ACSI-Smartphone-Rankings ACSI-Smartphone-Rankings-2 ACSI-Smartphone-Rankings-3

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS