galaxy-s4-vs-galaxy-s3

Samsung Galaxy S 4 ще бъде пуснат към края на месец април.  Но заслужава ли си потребителите да извадят пари от джоба си за него? В интервю за PCMag вицепрезидентът на отдела по планиране на събитието Ник ДиКарло, заяви че много от софтуерните подобрения на S 4 може да ще бъдат достъпни и за тези, които вече имат Galaxy S 3.

“Всичко, което можем да направим, което не зависи от хардуера, като инфрачервения порт, със сигурност ще бъде пренесено и до другите ни водещи устройства“, каза още ДиКарло. В това число могат да бъдат включени и новите функции на камерата на Galaxy S 4, които, по думите на вицепрезидента, са връхната точка на току що пуснатия флагман.

„Ключът е колко лесна за употреба е камерата и какви страхотни неща може да се направят с нея. Качеството на снимките е страхотно. За обикновения човек, за този който всекидневно използва камерата, качеството на фотографията не може да бъде поставяно под въпрос.“, са думите на ДиКарло.

На въпроса защо Samsung е избрала 13-мегапикселова камера, вместо да заложи на по-големи пиксели, както направи HTC с най-новия си смартфон One, Ник ДиКарло отговори, че интерфейсът е много по-важен. Нека не забравяме и нападките относно изборa на пластмасов корпус, които HTC директно отправиха към Samsung днес. Изглежда тази пролет борбата за първото място ще е голяма.