Солитрон обнови портфолиото си с нова хитова гама. Продуктите от екосистемата на Xiaomi (Mi – “ми”) вече ще бъдат внасяни и продавани от дистрибутора.

Xiaomi изповядва философията за продукти, които се отличават като произведения на изкуството в ежедневието ни“, за които избира само производители, които доставят изключително високо качество.

Посветени на кредото “иновация за всеки“, тези продукти от над 16 категории,   променят качеството на живот и го правят по-свързан, лесен и приятен. От Xiaomi казват, че са инвестирали първоначално в  повече от 110 компании, за да произвеждат тези продукти и да разширят основната гама от смартфони, смарт телевизори и смарт рутери. По-късно 28 от тях получават международни награди за дизайна на продуктите си, а част от тях са водещи стартъпи с впечатляващи продажби – над 100 млн долара, – като две имат милиард, още в 2016.

По пътя на това начинание, основателят и CEO на Xiaomi Lei Jun, отделя две години за проучване и си поставя за цел да „промотира и развие китайското производство на ново качествено ниво на „произведено в Китай“, като нова концепция.  “Вместо просто да рискува като фирма, Xiaomi прави тези компании част от своя подход на производство на качествени продукти, споделяне на методологии и съществуващи ресурси, между които доставки, електронна търговия, маркетинг и брандинг“.

Кредото на компанията е “amazing products at honest prices”, които да правят живота ни по-добър по един умен и лесен начин. Философията, че смарт технологията не трябва да ни струва скъпо има за основа  обещанието на Xiaomi да държат печалбата си под 5%.

Първите продукти в екосистемата са били смарт гривната – Mi Band и мултикукърът. Сега гамата включва актуалния пречиствател на въздух, електрически скутер, колело, смарт гривни и часовници, смарт четка за зъби, смарт кантар, сглобяеми роботи, прахосмукачка–робот,  камери за видеонаблюдение с двупосочна връзка, екшън камери, ТВ бокс, рутери, безжични колонки, преносими батерии, смарт LED лампи, слушалки, лаптоп, мишки, играчки, куфари, раници и аксесоари. Активните устройства на Xiaomi в света вече са 115 милиона, а IoT платформата на Xiaomi e най-голямата.

Xiaomi Air Purifier 2S – въздухопречиствател

Xiaomi Air Purifier 2S е с подобрен, ултра-ясен OLED Digital Display, който показва в реално време PM 2.5 индекса, температурата и влажността. Има WiFi връзка и режим на работа, който ви позволява да следите качеството на въздуха в дома си. Той разполага с Ultimate трислоен филтър, който премахва 99.99% на PM2.5 частици. Подмяната на филтъра е на три до шест месеца и се подсказва от устройството. Благодарение на свързаността в облака, можете да следите качеството на въздуха лесно, чрез смартфона си с Mi App и така ще осигурите в дома си  постоянно чист въздух. Отличава се с компактен дизайн, нисък шум, ниска консумация на енергия, енергоспестяващ уред и може да се използва отлично за пречистване на въздуха и в работното  място.

Mi band 3 – смарт гривна

Xiaomi Mi Band 3 идва с по-голям екран в сравнение с второ поколение на модела и има 0,78-инчов PMOLED дисплей. Спортният дисплей е с 120х80 пиксела резолюция и 110 mAh батерия, което позволява използване без зареждане до 20 дни. Mi Band 3 следи сърдечната честота, като дава достъп до промени в сърдечната честота в реално време.

Xiaomi използва подобрен алгоритъм за преброяване на стъпки. По време на тренировка имате възможност да следите изминато разстояние, продължителност и други показатели, свързани с тичане, колоездене и ходене. Приложението Mi Fit предлага и показатели за проследяване на съня. Mi Band 3 e водоустойчив и издържа до 50 м дълбочина.

Xiaomi Amazfit Bip – смарт часовник

Amazfit Bip е оборудван със стандарт IP68, който го прави напълно водоустойчив. Може да се използва под дъжд или дори за плуване, защото може да устои на до 30 метра под вода. Часовникът има цветен LCD дисплей, който показва информация с разделителна способност 176 x 176 пиксела. Това е отразяващ панел, който ще позволява да се пести батерия, докато е в режим на готовност. Той разполага със сензор за сърдечен ритъм и GPS + GLONASS модул, както и Bluetooth във версия 4.0,който може да ви позволи да го сдвоите с телефона си.

Amazfit Bip може да показва и известия от телефона, като всеки добър интелигентен часовник. Има акселерометър и барометричен датчик. Часовникът може да издържи 45 дни дневна употреба, ако сте намалили яркостта до 10%. Той поддържа мониторинга за следните дейности – бягане, ходене и колоездене. Часовникът може да се свърже с телефони с Android  и OS Xiaomi MiJia.