lg g3

lg g3

Появи се снимка, за която се твърди, че е на дългоочаквания LG G3. Тя е публикувана от колегите от Ubergizmo, които казват, че са я получили от достоверен източник и са сигурни, че е на наследника на LG G2. Снимката доказва, че следващият флагман на LG ще бъде с qHD дисплей с резолюция от 2560 х 1440 пиксела, което потвърждава информацията за LS990 (LG G3) отпреди два дни.

За LG G3 още знаем, че ще бъде с четириядрен процесор Snapdragon 801 с тактова честота от 2.5GHz (едва ли ще видим Snapdragon 800, след като най-вероярно смартфонът ще дойде към края на годината), графичен ускорител Adreno 330, 3GB оперативна памет и 32GB вградена памет.

Най-интересното тук е дисплеят, който според слуховете ще бъде между 5.2 и 5.5 инча с qHD резолюция от 2560 х 1440 пиксела (2К). Колегите от Ubergizmo са се свързали с LG, която е потвърдила, че следващият й продукт ще има qHD дисплей. Това е единствената информация, която компанията е склолнна да даде към този момент. Снимката не показва целия екран на устройството, затова не може да сме сигурни какви точно ще бъдат неговите размери.

Според спекилациите LG G3 ще бъде с 13-мегапикселова задна и 2.1-мегапикселова предна камера, слот за microSD карта и ще работи с Android 4.4.2 KitKat. Твърди се, че LG G3 ще бъде водо и прахоустойчив, което, заедно с всичко останало, ще го направи един истински претендент във високия клас.