amazon-smartphone

Последната информация около предстоящия смартфон от Amazon гласи, че устройство ще има CMOS сензор на камерата, изработен от Pixart. Компанията специализира в изработката на сензори за мобилни телефони и има клиенти като Pantech – втория по-големина производител на мобилни устройства в Южна Корея.

Производството на смартфона на Amazon е планирано да започне през второто тримесечие на тази година, което реално е този или най-късно края на следващия месец. Като изключим няколко изтекли снимки, показващи устройството в камуфлажен кейс, все още няма конкретна информация относно характеристиките на модела.

Според последните слухове въпросният смартфон ще има 4.7 инчов дисплей с резолюция от 1280 х 720 пиксела. Устройство ще използва четириядрен Snapdragon процесор от Qualcomm и 2GB оперативна памет. Най-интересното около смартфона е информацията, че Amazon планира да използва иновативна 3D технология. За целта устройството ще има 4 камери на предния панел (плюс пета за видеоразговори), които ще следят разположението на потребителя с цел създаване на 3D ефект без нужда от специални очила.

Премиерата на смартфона на Amazon се очаква да бъде към края юни.