Догодина отново ще видим нови модели на смартфоните на Nokia. Новините, които ни най-малко не ни изненадват, идват от самата финландска компания, от един слайд в тяхната презентация по време на събитието Capital Markets Day. Можете да видите съответния слайд в снимката долу, а в него е и потвърждението за завръщането на Nokia в света на смартфоните.

nokia-2017

Това се отнася само до марката. Компанията Nokia всъщност няма да произведе нито един от бъдещите устройства под тази марка, само ще играе ролята на притежател на марката и патента, и, разбира се, ще представи новите телефони. Новите смартфони ще са направени от HMD, колаборация между марката, патента и надзора на Nokia и производството на Foxconn.

HMD има десетгодишен договор с Nokia, който гласи, че може да използва марката на компанията върху мобилни телефони. Поне в първите три години се предполага, че HMD ще направят 500 милиона евро от продажбата на тези устройства.

nokia-2017-2

Според по-стара информация, първите нови Android смартфони на Nokia трябва да излязат по време на второто тримесечие на 2017. Което означава, че може да ги видим по време на MWC през февруари. Други слухове, пък твърдят, че премиерата ще се състои преди края на 2016, така че трябва просто да изчакаме и да видим как ще се развият събитията. Определено обаче 2017 ще е годината, в която Nokia ще се завърне в света на смартфоните.