Samsung_Youm

Въпрос на време е производителите да реализират проектите си в областта на гъвкави дисплеи в реални устройства. Samsung вече заяви своите претенции в областта, представяйки миналата година на изложението за потребителска електроника прототип, използващ технологията  YOUM. Според последните слухове обаче, корейският гигант се готви да материализира плановете си съвсем скоро, влагайки технологията още в следващия си фаблет Galaxy Note 4.

Компанията планира да произведе лимитирана серия от един милион устройства с извит тристранен дисплей. Първият такъв апарат на корейците беше Galaxy Round, но той като че ли не пожъна очаквания успех. Поради тази причина Samsung ще се застрахова с предварително проучване на потребителското мнение, преди да започне масово производство на този на пръв поглед странно изглеждащ смартфон.

Според слуховете компанията е инвестирала над 1.9 милиарда долара в гъвкави OLED екрани, които най-вероятно ще видим през 2015 година. Можем да очакваме, че Note 5 ще бъде оборудван със сгъваем дисплей, като за момента единствената пречката за реализиране на подобен проект е проектирането на батерията.