Според Bloomberg, Apple от известно време разработват домашен гласов асистент, който да се конкурира с Google Home и Amazon Echo. Също така явно финализирането на продукта наближава и служители на компанията вече тестват джаджата в домовете си. Не е ясно какво представлява гласовият асистент, тъй като Apple са доста добри в запазване на информацията си от изтичане.

Разбира се, десктоп гласовият асистент от Apple ще поддържа Siri, който вече се намира на всички продукти от Купертино (включително и компютрите им).

Дали обаче той ще притежава дисплей, както новият Amazon Echo Show? Не е ясно, но може да се каже, че е много вероятно. По думите на Фил Шилер, „Идеята [едно устройство] да няма дисплей според мен не го прави удобно в много ситуации. Мисля, че гласовите асистенти са много мощни […], но ролята на дисплеите ще остане като важна част от това.“

Така че виждате какво е мнението на вицепрезидента на Apple по въпроса. Напълно възможно е да видим домашния Siri асистент още на WWDC следващия месец и още по-вероятно е той да има дисплей, подобно Echo Show. Повече за неговите възможности ще разберем на премиерата. Чакаме.