apple-store-marina-sf

Представете си да влезете в официален магазин на Apple и да се обърнете към някой от служителите за помощ, но вместно да чуете колко добри са продуктите на компанията от Купертино, отговорът да бъде как те всъщност не стават. Точно такава шега с клиентите в Apple Store си направиха момчетата зад YouTube канала NelkFilmz.

Виж още: В ерата на технологиите фокусите се правят с iPad

Във видеото по-долу ще видите как те се преструват на служители в магазина и убеждават потребителите, че Apple не е най-добрият избор и по-добре да отидат в магазина на Microsoft. Интересното е, че единият клиент наистина се замисли за тази опция – „таблетите Air са толкова зле.. не казвайте на никого, но те са наистина зле. Изпробвали ли сте някога таблетите на Microsoft“, му казва шегаджията.

Ще се позабавлявате с това как хората лесно се поддават на чуждите препоръки, както и тяхната реакция, когато чуят подобни неща от „служител“ на Apple. Разбира се, не отне дълго време истинските работници в магазина да разберат какво се случва, след което момчетата от NelkFilmz демонстративно и на висок глас казват, че напускат „своята работата“, канейки всички да отидат при Microsoft.

Може всичко да изглежда като забавна игра, но би било интересно да видим как тази шега ще се отрази на продажбите на Microsoft Surface.

Ето и цялото видео: